Jump to content

queuing attackmoveUnit does not work


Recommended Posts

Hi everybody,

I noticed that when I queue attackmoveUnit (shift+ctrl+q+ right click) the selected units don't consider the previous orders. I used to use it in a23: it is handy in the case you want to attack-move after dropping resouces to the dropsite or to get near to the war field avoiding conflicts with the units on the way. I'm on macOs and I saw I can repeat it easily.

I could have missed someone reporting it before… if so, I'm sorry.

I tag @Stan` and @wraitii that I saw here on the forum that have been active refactoring hotkeys.

Thank you guys for your work!

Link to post
Share on other sites

If units are in formation, queuing non-formation orders is a bit wonky.
It should work if your units are not part of a formation, though.

Can you specify what you're doing exactly? Or if you're up for it, provide a replay, which are at "~/Library/Application Support/0ad/replays/0.0.24"

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, wowgetoffyourcellphone said:

Sorry to say, but this is pretty much broken. :/ 

Hm, indeed, but for whatever reason it seems to be specifically attackMoveUnit. Queuing a regular attack move works... I'll need to investigate this more.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

metadata.jsoncommands.txt

This is a replay. I gave two units the command to walk somewhere and then attackmoveUnit in the opposite directions repeatedly. Two other units go to gather wood and then they don't drop wood before attackmoveUnit. attackmove works fine (I did it once in this replay).

Link to post
Share on other sites

btw I couldn't find the replays in-game because when playing vs a non-assigned player it is considered as multiplayer (replays are not listed in "single-player"-> "replays" if filters are set as default). I don't know if it is intentional or a bug…

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

I don't know if there have been some development meanwhile, but (thanks to @alre) I noticed that swapping the commands for attackmove (ctrl) and attackmoveUnit (ctrl + q) in the hotkeys editor, attackmoveUnit works fine and attackmove stops working. So it looks like the problem is ctrl + q, not attackmoveUnit itself.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...