Jump to content
Sign in to follow this  
hwttdz

No graphics on Ubuntu Raring

Recommended Posts

Understanding that raring is only in beta now so breakages are likely, but it might be nice to possibly take a look at this before release rolls around. When I launch the game the "background" is not drawn, I see the menus, and they're functional, but they're just hovering on black. If I start a game the top bar is shown, the mini-map is shown, the cursor is drawn, if I hover over things or select things their health bars are shown. Everything else is black. No units, no buildings, no ground. Let me know what I can provide to help debug.

As I said using raring, and the 3/17 build.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This will most likely be an Ubuntu packaging or compilation bug.

Can you (as a start) run 0AD from the terminal? And post the output here. It could already give a hint where the error is.

Edited by sanderd17

Share this post


Link to post
Share on other sites

This will most likely be an Ubuntu packaging or compilation bug.

Can you (as a start) run 0AD from the terminal? And post the output here. It could already give a hint where the error is.

There doesn't look to be anything ominous there, but:


Cache: 500 (total: 16048) MiB
TIMER| InitVfs: 3.33624 ms
Sound: AlcInit success, using OpenAL Soft
TIMER| CONFIG_Init: 152.553 ms
TIMER| InitScripting: 73.4227 ms
TIMER| RunHardwareDetection: 51.8849 ms
TIMER| write_sys_info: 16.3753 ms
TIMER| InitRenderer: 22.8243 ms
TIMER| ps_console: 8.88475 ms
TIMER| ps_lang_hotkeys: 779.469 us
TIMER| common/setup.xml: 5.71453 ms
TIMER| common/styles.xml: 116.568 us
TIMER| common/sprite1.xml: 2.14358 ms
TIMER| common/init.xml: 1.86319 ms
TIMER| common/common_sprites.xml: 13.7859 ms
TIMER| common/common_styles.xml: 464.729 us
TIMER| pregame/sprites.xml: 1.08323 ms
TIMER| pregame/styles.xml: 331.052 us
TIMER| pregame/mainmenu.xml: 6.68433 ms
TIMER| common/global.xml: 498.219 us
Using Xcursor to sys_cursor_create 32 x 32 cursor
TIMER| common/setup.xml: 667.433 us
TIMER| common/styles.xml: 37.077 us
TIMER| common/sprite1.xml: 1.65005 ms
TIMER| common/common_sprites.xml: 1.9952 ms
TIMER| common/common_styles.xml: 249.55 us
TIMER| msgbox/msgbox.xml: 1.60899 ms
TIMER| shutdown TexMan: 7.458 us
TIMER| shutdown Renderer: 946.923 us
TIMER| shutdown SDL: 50.437 ms
TIMER| shutdown UserReporter: 266.528 us
TIMER| shutdown ScriptingHost: 1.38835 ms
TIMER| shutdown ConfigDB: 0.401 us
AL lib: FreeContext: (0xd05870) Deleting 64 Source(s)
TIMER| resource modules: 74.3301 ms
TIMER TOTALS (9 clients)
-----------------------------------------------------
tc_pool_alloc: 1971.01 kc (122x)
tc_png_decode: 23.0322 Mc (8x)
tc_dds_transform: 31.83 kc (10x)
tc_transform: 143.635 kc (4x)
tc_plain_transform: 23.566 kc (4x)
tc_ShaderValidation: 2182.07 kc (1x)
tc_ShaderGLSLLink: 0 c (0x)
tc_ShaderGLSLCompile: 0 c (0x)
xml_validation: 1102.98 kc (1x)
-----------------------------------------------------
TIMER| shutdown misc: 559.507 us

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like graphics driver issues. What graphics card/drivers do you have?

From lshw:


*-display
description: VGA compatible controller
product: GT215 [GeForce GT 240]
vendor: NVIDIA Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:02:00.0
version: a2
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress vga_controller bus_master cap_list rom
configuration: driver=nvidia latency=0
resources: irq:16 memory:f9000000-f9ffffff memory:b0000000-bfffffff memory:ce000000-cfffffff ioport:ef00(size=128) memory:c0000000-c007ffff

And nvidia driver 310.40.

NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module  310.40  Sun Mar  3 22:11:07 PST 2013
GCC version: gcc version 4.7.2 (Ubuntu/Linaro 4.7.2-22ubuntu4)

Edited by hwttdz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you run 0 A.D. on other operating systems on the same hardware?

Can you please attach a screenshot of the running game?

I have not run 0ad on a different operating system on the same hardware. I did successfully run 0ad before I upgraded to 13.04.

I'll run off to get a screenshot now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-9635-0-67950500-1363889594_thumb.pn

Excuse me for downsizing, I couldn't figure out how to attach, and this is on my server for the moment, if someone wants to copy and upload that'd be swell.

Edited by fcxSanya
Replaced linked image with attached one

Share this post


Link to post
Share on other sites

I couldn't figure out how to attach

If you will click 'More Reply Options', there will be 'Attach Files' panel.

Screenshot shows that textures are not displayed at all. Maybe you can try to run the game with Nouveau?

Share this post


Link to post
Share on other sites

has the same trouble on fedora 18.

log from terminal:


Cache: 200 (total: 2008) MiB
TIMER| InitVfs: 46.2107 ms
Sound: AlcInit success, using OpenAL Soft
TIMER| CONFIG_Init: 382.191 ms
TIMER| InitScripting: 30.4767 ms
TIMER| RunHardwareDetection: 45.5687 ms
TIMER| write_sys_info: 16.9218 ms
TIMER| InitRenderer: 8.0016 ms
TIMER| ps_console: 37.8129 ms
TIMER| ps_lang_hotkeys: 17.5694 ms
TIMER| common/setup.xml: 15.8988 ms
TIMER| common/styles.xml: 134.582 us
TIMER| common/sprite1.xml: 5.05915 ms
TIMER| common/init.xml: 3.21168 ms
TIMER| common/common_sprites.xml: 6.61422 ms
TIMER| common/common_styles.xml: 682.474 us
TIMER| pregame/sprites.xml: 1.45757 ms
TIMER| pregame/styles.xml: 93.848 us
TIMER| pregame/mainmenu.xml: 11.5099 ms
TIMER| common/global.xml: 816.666 us
TIMER| common/setup.xml: 1.5425 ms
TIMER| common/styles.xml: 65.679 us
TIMER| common/sprite1.xml: 4.57854 ms
TIMER| common/common_sprites.xml: 5.54683 ms
TIMER| common/common_styles.xml: 616.813 us
TIMER| splashscreen/styles.xml: 33.2613 ms
TIMER| splashscreen/setup.xml: 492.144 us
TIMER| splashscreen/splashscreen.xml: 2.25413 ms
Using Xcursor to sys_cursor_create 32 x 32 cursor
TIMER| common/setup.xml: 2.04324 ms
TIMER| common/styles.xml: 75.364 us
TIMER| common/sprite1.xml: 4.70745 ms
TIMER| common/common_sprites.xml: 5.5885 ms
TIMER| common/common_styles.xml: 628.807 us
TIMER| msgbox/msgbox.xml: 2.1177 ms
TIMER| common/setup.xml: 1.70068 ms
TIMER| common/styles.xml: 66.461 us
TIMER| common/sprite1.xml: 4.54266 ms
TIMER| common/common_sprites.xml: 5.46451 ms
TIMER| common/common_styles.xml: 660.152 us
TIMER| manual/styles.xml: 140.387 us
TIMER| manual/manual.xml: 2.00149 ms
TIMER| common/setup.xml: 1.65506 ms
TIMER| common/styles.xml: 74.6 us
TIMER| common/sprite1.xml: 4.55434 ms
TIMER| common/common_sprites.xml: 5.44676 ms
TIMER| common/common_styles.xml: 648.453 us
TIMER| gamesetup/setup.xml: 210.397 us
TIMER| gamesetup/sprites.xml: 118.828 us
TIMER| gamesetup/styles.xml: 141.548 us
TIMER| gamesetup/gamesetup.xml: 34.2858 ms
TIMER| common/global.xml: 946.11 us
TIMER| common/setup.xml: 1.54008 ms
TIMER| common/styles.xml: 65.504 us
TIMER| common/sprite1.xml: 4.5442 ms
TIMER| common/init.xml: 2.30628 ms
TIMER| common/common_sprites.xml: 5.588 ms
TIMER| common/common_styles.xml: 622.491 us
TIMER| loading/styles.xml: 209.019 us
TIMER| loading/sprites.xml: 852.57 us
TIMER| loading/loading.xml: 2.88943 ms
TIMER| common/global.xml: 711.383 us
Using Xcursor to sys_cursor_create 32 x 32 cursor
TIMER| common/setup.xml: 1.73543 ms
TIMER| common/styles.xml: 81.631 us
TIMER| common/sprite1.xml: 4.74138 ms
TIMER| common/icon_sprites.xml: 254.794 us
TIMER| common/common_sprites.xml: 5.6098 ms
TIMER| common/common_styles.xml: 1.59438 ms
TIMER| session/sprites.xml: 133.724 ms
TIMER| session/setup.xml: 485.617 us
TIMER| session/styles.xml: 631.917 us
TIMER| session/session.xml: 208.103 ms
TIMER| common/global.xml: 2.87107 ms
GAME STARTED, ALL INIT COMPLETE
Using Xcursor to sys_cursor_create 32 x 32 cursor
TIMER| shutdown TexMan: 541.81 us
TIMER| shutdown Renderer: 395.016 ms
TIMER| shutdown SDL: 500.508 ms
TIMER| shutdown UserReporter: 43.5878 ms
TIMER| shutdown ScriptingHost: 54.5503 ms
TIMER| shutdown ConfigDB: 1.462 us
AL lib: (WW) FreeContext: (0x886c6b0) Deleting 64 Source(s)
TIMER| resource modules: 968.347 ms
TIMER TOTALS (9 clients)
-----------------------------------------------------
tc_dds_transform: 7277.75 kc (921x)
tc_png_decode: 65.6309 Mc (31x)
tc_pool_alloc: 42.5263 Mc (3140x)
tc_transform: 15.2286 Mc (310x)
tc_plain_transform: 7196.07 kc (310x)
tc_ShaderValidation: 30.8692 Mc (50x)
tc_ShaderGLSLLink: 54.5838 Mc (2x)
tc_ShaderGLSLCompile: 81.2693 Mc (4x)
xml_validation: 77.2716 Mc (96x)
-----------------------------------------------------
TIMER| shutdown misc: 2.81408 ms

hardinfo data:


VGA compatible controller : Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller
Display controller : Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller

-OpenGL-
Vendor : VMware, Inc.
Renderer : Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.2, 128 bits)
Version : 2.1 Mesa 9.1
Direct Rendering : Yes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...