Fusion Manatee

Pop. Cap Bug

6 posts in this topic

      So I have run into a problem where my pop cap seemed to be bugged out. As I was training soldiers and citizens, I reached the pop cap I had at the time. Instead of just moving my build team over to build another house, I got the Home Garden upgrade instead because I thought it would be better in the long run. While it did supposedly increase my pop cap, I was still left unable to train more people because 'I had no space'. So, assuming it was just a normal bug, I looked past it and decided that I should build a new house in hopes to increase it normally. While that too increased what it said my cap was, I was again left with apparently no space, even though there is at least 20 more units until I caped out again. I tried saving where I was and logging back in and my screen was filled with the red messages seen below. (Assuming the image appears below this text). I am not sure what to do or what I did wrong so if there is a solution, please tell me. If I was unclear, please tell me that too.

Thank You.

IMG_5907[1].JPG

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, thanks for the bugreport, can you please attach the replay of the match? Depending on your OS it should in:

  • "Documents\My Games\0ad\replays" (Windows)
  • "~/.local/share/0ad/replays" (Linux)
  • "~/Library/Application\ Support/0ad/replays" (OS X)

There should be subfolders with "commands.txt" and "metadata.json" files, it should be enough to upload commands.txt only. You can find the relevant subfolder either by timestamp or by examining the replays via the corresponding in-game menu ("Tools & Options -> Replays")

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

The error has something to do with the petra bot, doesn't seem to be related to houses and ungarrisoning at all. Usually the "no space" bug appears when there is literally no area in the surrounding building to pop out the trained unit, usually when trying to build a ship in a too narrow river.

The AI bug still should be fixed, if it is one. Did you try to load a savegame from an old version?

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

I attempted to load the save before that but my FPS just tanked the moment I loaded in. I was also greeted with the same stuff on the pictures above....

Share this post


Link to post
Share on other sites

But you're playing alpha 21 right? (Not the developer version) Could you upload the savegame (for the AI error spam)? Perhaps you tried to load a savegame from an old version of 0ad (like alpha 20)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now